День "Українських страв" у "Барвінковому краї" - 1 Червня 2012 - Катеринопільська ЗОШ №1
П`ятниця, 09.12.2016, 00:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
Сьогодні...
Дзвін шабель, пісні, походи, воля соколина, тихі зорі, ясні води — моя Україна. В.Сосюра
ПУТІВНИК
D-навчання
ПРОФСПІЛКА
ПСИХОЛОГУ
СОЦІАЛЬНИЙ ПЕДАГОГ
...
Форма входу
Друзі сайту
Друзі
  • Катеринопільський відділ освіти
  • Журнал "Дніпро"
  • СК "Вікторія" КДЮСШ "Колос"
  • Катеринопільська районна організація Профспілки
  • Корисно!
  • Украинский сервис хостинг файлов
  • Карти світу-онлайн
  • Музейний простір України
  • МОНМС України
  • ЧОІПОПП
  • Інститут інноваційних технологій і змісту освіти
  • газета Черкаський Край
  • газета Черкащина Регіональна
  • Освітні портал ПЕДПРЕСА
  • МОНіМСУ
  • Пошук
    Календар
    «  Червень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Welcome to...
















    Архів записів
    Наше опитування
    Оцініть мій сайт
    Всього відповідей: 209
    Погода...
    Прогноз погоди у Катеринопопі
    Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    КАТЕРИНОПІЛЬСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ №1
    Головна » 2012 » Червень » 1 » День "Українських страв" у "Барвінковому краї"
    23:18
    День "Українських страв" у "Барвінковому краї"

    Українці —  хліборобський народ, тому  традиційна українська культура  ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба. Любов до хліба відобразилася й у традиційному меню українців, яке складалося з хлібних страв і борошняних виробів. Це традиційні: вареники, галушки, гречаники, сочники, шулики, потапці, присканці, млинчики, і обрядові - коровай, корочун, лежень, мандрики, паска, гуски, шишки. У щоденному побуті м'ясо використовували переважно у вигляді сала та смальцю, а ковбаси й інші м'ясні продукти можна було побачити на столі лише святкового дня — ними ласували зрідка.
     Темі українських страв, раціонального харчування були присвячені заходи, які відбулися в пришкільному таборі. Це  конкурси "Вгадай, що за страва", "Варимо борщ", вікторина про українські національні страви.  Також  кожен загін "заочно" у вигляді аплікацій готував традиційно українську страву - борщ. Хоча вихованці табору це учні 1-4 класів, але вони дуже гарно розповідали про другу улюблену страву нашого народу- вареники.

    Переглядів: 536 | Додав: норенко | Рейтинг: 0.0/0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]
    Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2016